omWLAN
Följ omWLAN.se på Facebook Följ omWLAN.se på twitter Följ omWLAN.se på Google+
Startsidan Artiklar Guider Nyheter

Det trådlösa hemmet är här

Vi är många som tidigare vävt fina spindelnät av sladdar för tv, nätverk, telefon och ljudkablar hemma, för att kunna koppla in tv-apparater, telefoner och datorer i vilket rum som helst. Sladdar genom väggarna, sladdar över vinden, sladdar längs väggarna. Inte undra på att det blir rörigt och svårt att hålla reda på och underhålla.

Idag finns det som tur är inte bara en utan två lösningar på detta problem i ett. Ett vanligt trådlöst Wi-Fi nätverk kan idag erbjuda dig att både slippa sladdarna. Nätverket kan dessutom ersätta alla dessa olika nätverk för datatrafik, telefon, musik och film med ett enda nätverk på ett enkelt och smidigt sätt.

Berätta för dina vänner

Ett hem, ett nätverk, inga sladdar

De flesta som har mer än en dator hemma ansluta idag dem till varandra i ett nätverk för att kunna dela filer, musik och för att kunna spela spel tillsammans. Ett utmärkt sätt att koppla samman alla datorer är via ett trådlöst nätverk.

Det finns idag billiga sätt att göra skrivare och hårddiskar tillgängliga för alla datorer på det trådlösa nätverket utan att behöva ansluta dem till någon dator.

Via en liten trådlös skrivarserver som kopplas till skrivarens USB port kan alla datorer i nätverket enkelt använda en gemensam skrivare. Skrivaren kan dessutom placeras nästan var som helst i bostaden, där den inte är i vägen men på samma gång tillgänglig för alla familjemedlemmar.

Via ett trådlöst NAS kan man dela ut gemensamma hårddiskar för att lagra hemmets gemensamma bilder, musik och filmer på en central plats.

Nästan dagligen dimper det ner nya spännande produkter på marknaden som kan spela upp musik och film och visa bilder i hela hemmet via det trådlösa nätverket. Det är idag enklare än någonsin tidigare att köpa musik på Internet för att därefter ha tillgång till den i hela hemmet via WLAN.

Allt fler digitalkameror, MP3 spelare och spelkonsoler får stöd för Wi-Fi för att kommunicera med varandra och tillsammans över det trådlösa nätverket.

Trådlösa telefoner är i sig inget nytt, de har hängt med ett ganska bra tag vid det här laget. Trådlösa telefoner som använder ett Wi-Fi nätverk för den trådlösa överföringen har däremot inte lika många år på nacken. Många pratar just nu om IP telefoni, VoWiFi eller VoWLAN är IP telefoni över det trådlösa nätverket.

Berätta för dina vänner