omWLAN
Följ omWLAN.se på Facebook Följ omWLAN.se på twitter Följ omWLAN.se på Google+
Startsidan Artiklar Guider Nyheter

Sammanfattning - är jag nöjd?

Ja, inget snack om saken! Skrivaren har hittat sin plats i en gardrob här i lägenheten. En praktisk snarare än glamorös placering. Genom det trådlösa nätverket kan jag både skriva ut och scanna dokument från min dator. Dags att sammanfatta.

Berätta för dina vänner

Tittar jag tillbaka några år och försöker minnas mina tidigare nätverksskrivare och trådlösa skrivarservrar kan jag till min stora glädje konstatera att utvecklingen gått starkt framåt.

Tidigare fanns det knappt några skrivare på marknaden med stöd för trådlöst nätverk. Lösningen blev att köpa en trådlös skrivarserver som man i sin tur kunde koppla skrivaren till. En både dyr och ganska besvärlig lösning där man tappade de flesta finurliga funktioner som scanning eller inställningsmöjligheter och fick nöja sig med att enbart skriva ut.

Idag kan jag med min nya Canon Pixma MG8150 skrivare bara konstatera att det blivit både relativt billigt och enkelt att skaffa en egen trådlös skrivare.

Om skrivaren som sådan är jag efter ett par månaders användande väldigt nöjd med min nya Canon Pixma MG 8150. Som jag nämnde tidigare har jag aldrig haft en Canon skrivare hemma tidigare men är idag glad att jag testade ett nytt märke.

I efterhand har jag kommit på en sak jag borde tänkt på innan jag köpte min nya skrivare. Jag saknar en funktion att kunna skicka ett e-postmeddelande med ett bifogat dokument till skrivaren som den därpå kan skriva ut, utan att jag behöver befinna mig. Det skulle ge mig full rörlighet och ge mig möjlighet att skriva ut dokument från datorn även när den inte är uppkopplad mot mitt eget trådlösa nätverk. Det får bli ett önskemål inför köpet av nästa skrivare.

Tills vidare har jag löst detta genom att öppna upp min brandvägg och router för att kunna ansluta till skrivaren även är på resande fot. Detta är möjligt att göra genom att använda mitt egets nätverks externa IP samt en teknik som kallas port forwarding. Min förhoppning är att kunna beskriva det i detalj i en senare guide.

Du vet väl att omWLAN.se har en systersida som bara handlar om skrivare? På adressen Skrivareguiden.se kan du lära dig mer om skrivare och hur du får ut det mesta av din skrivare.

Avsnitt

  1. Så här lätt skaffar du dig en egen  Trådlös skrivare
  2. Vad ska jag ha en skrivare till?
  3. Välja skrivaren för mig
  4. Installera och använd den nya skrivaren
  5. Sammanfattning - är jag nöjd?

Uppdaterad 2011-08-12 | Daniel Estelius

Berätta för dina vänner