omWLAN
Följ omWLAN.se på Facebook Följ omWLAN.se på twitter Följ omWLAN.se på Google+
Startsidan Artiklar Guider Nyheter

Vad ska jag ha en skrivare till?

Innan vi lägger en slant på en helt ny skrivare måste vi såklart ställa oss den givna frågan; vad ska vi ha en skrivare till? Svaren på den frågan styr i högsta grad vad det är för låda vi ska köpa.

De stora elektronikladorna i industriområdet kränger idag pallvis med skrivare för nästan inga pengar alls. Innan vi lockas i fällan av stora reklamskyltar ska vi trycka på paus och tänka efter lite. Annars är risken att vi blir lika besvikna som första gången vi skulle Wooka nudlar hemma och upptäckte att förväntningarna var högre än resultatet.

Berätta för dina vänner

Skriva ut eller inte skriva ut, det är frågan

Läser du det här har du förmodligen ett behov av att då och då kunna skriva ut din digitala information på högst analogt papper.

I mitt fall har jag två tydliga behov.

För det första är jag en flitig hobbyfotograf. Varje år äter mina kameror upp gigabyte efter gigabyte av mina hårddiskar med bilder. De flesta bilder kommer aldrig att komma längre än just dit men några få procent av bilderna förtjänar varje år ändå att få ett liv på papper. Jag tillhör skaran som gillar att se och ta på bilder och vackra foton på papper. Foton på papper passa lika bra att ge bort ge bort som att fylla en stor vägg hemma med härliga och varma minnen.

Idag tar det 2 minuter att skicka iväg en stapel bättre bilder till valfritt fotolabb över nätet. Några dagar senare landar de i postlådan tillsammans med en helt rimlig faktura. Även om fotolabben idag både är så snabba och billiga att det ofta knappt lönar sig att skriva ut alla bilder själv finns det ändå tillfällen då det inte är så dumt att skriva ut bilderna hemma. Exempelvis för att få en känsla för bilden innan jag betalar för en stor utskrift av samma bild från labbet eller om jag helt enkelt inte kan vänta de där dagarna innan bilderna kan nå postlådan.

Min andra anledning att ha en skrivare stående hemma är att jag driver ett företag. Även om trenden även här går mot en digital hantering av fakturor och formalia föredrar jag även här att samla en hel del information på papper.

Avsnitt

  1. Så här lätt skaffar du dig en egen  Trådlös skrivare
  2. Vad ska jag ha en skrivare till?
  3. Välja skrivaren för mig
  4. Installera och använd den nya skrivaren
  5. Sammanfattning - är jag nöjd?

Uppdaterad 2011-08-12 | Daniel Estelius

Berätta för dina vänner